Jaktlodgen
Vid jakt 500 kr/jägare/dygn självhushåll egna lakan
Övrig uthyrning
April-Maj 7500 kr/vecka
Juni-Augusti 9500kr/vecka

Endast veckouthyrning
  Max 4 personer.
Hund tillåtet.
 

 

loading...
Välkommen till Småland
Välkommen till Småland

Gårdens gamla större torp från 1795 finns kvar på gården och är under  beskydd av Hembyggdsföreningen. Den förste torparen Anders Pettersson, född 23/11 1770, gift två gånger med 9 barn, utvandrade till Amerika. Många familjer följde som hyresgäster därefter. Samtliga utvandrade till Amerika. År 1915 försvinner torpet ur längderna.  Hundra år senare 2016 har en snarlik version av det gamla torpet uppförts och tas nu i bruk som jaktlodge för våra gäster. Storstuga med öppenspis och vedspis, 2 sovrum (bägge med separata sängar) + sovlof och toalett. Torpet är byggt i timmer på gammalt vis med handbilade mönsterpassade grova stockar med norska knutar, tätat med husmossa och gräs på taket. Jaktlodgen ligger i anslutning till gården i en skogsbacke och bara några meter från hjorthägnet.
Kök med spis/ugn, kylskåp, micro etc. TV med DVD spelare mm. 
Max antal personer 2 sovrum plus sovloft. 2+2+2. I hyran ingår roddbåt och kanoter i den närbelägna fiskrika sjön fegen, privat badplats.

loading...

Soldattorpet Nya Stursken   
Vid jakt 500 kr/dygn och jägare, självhushåll egna lakan.
Övrig uthyrning
April-Maj  7500kr/vecka
Juni-Augusti 9500 kr/vecka
Endast veckouthyrning
Max 4 personer
Inga husdjur 

Mellan 1750 och 1890 fanns på gården Soldattorpet Stursken. Den första soldaten, Anders Svensson född 1729, bodde där med sin familj och många familjer följde därefter. Soldattorpet revs 1890. Det nybyggda torpet, (byggt 2016), är byggt i gammal  stil, (80 kvm i två plan), hyrs ut från maj till september.
Kök, hall, toa, dush och sovrum plan 1 och två sovrum plan 2. Två riktiga resårsängar i varje sovrum, kök med elspis och ugn, micro, kylskåp, frys, vedspis.
Max antal personer 6.
I hyran ingår roddbåt och kanoter i den närbelägna sjön Fegen med bra fiske och privat badplats. Med hänsyn till allergiker tillåts inga husdjur i detta hus.
Torpet ligger på gårdsområdet med avskild tomt med vy mot gårdens hjorthägn och betesmarker för gårdens får.